Naisisto


Perrine Ferrafiat – Kautta rantain ohjaaja / Nukketeatteritaiteilija

Olen nukketeatteritaiteilija, joka pyrkii tuomaan esiin arkipäivän runouden. Runoudella en tarkoita ainoastaan kauneutta ja eteerisyyttä, vaan myös sitä rumuutta ja yksinkertaisuutta, joka tekee elämästä niin koskettavan. Joten nappaan nuket ja esineet pois niiden tavallisesta ympäristöstä kertoakseni sen, mikä minua on koskettanut.

Työni kautta haluan uudelleen lumota maailman, varsinkin ”pienen” maailman: paikallisen, maalaisen, intiimin. Haluan kurkottaa kohti ihmisiä, heidän tarinoitaan ja osallistua ilon tuomiseen sinne, mistä se on kadonnut.


Emma Golnick – Laivamuusikko / Nukketeatteritaiteilija

Emma Golnick JoutavaKatson ympärilleni. Tuolla on tarina. Tuolla myös… ja tuollakin. Parikin ovat tässä työn alla. Niistä tulee nukkeja, teatteria, lauluja, villasukkia, pieniä kirjoituksia, jopa elokuvia.

Olen lapsi ja aikuinen. Aikuinen kohtaa todellisuuden vaatimukset: paperityön, tilan ja ajan realiteetit ja deadlinet. Lapsi nauttii, leikkii ja saa hurjia ideoita. Työni on olla unohtamatta kumpaakaan.

Päiväunia, työntekoa ja uskallusta. Näitä kaikkia vuoron perään sopivassa suhteessa. Tuolloin työni voi saada jonkun toisenkin uskaltamaan.

 

Anna Nekrassova – Nukketeatteritaiteilija

Kaikki alkaa ja loppuu kosketukseen. Tarina syntyy, kun kosketan nukkea, esinettä, materiaalia, omaa sisäistä maailmaani ja saa lopullisen muotonsa tullessaan katsojan eteen. Kosketukseen hänen maailmansa kanssa.

Nukketeatterin avulla haluan viedä ihmiset matkalle. Tarjoamaan hetken, jolloin voi hengittää syvään ja pysähtyä paikalleen: näkemään, tuntemaan, ajattelemaan ja leikkimään kanssani. Olemaan läsnä juuri siinä hetkessä, jonka yhdessä jaamme. Juuri sellaisina kuin olemme nyt ja tässä.

Tärkeinä työkaluina nukkien ja materiaalien ohella toimivat kehoni ja ääneni. Toisinaan käteen tarttuu myös kitara, joka rohkaisee päästämään ulos ääniä, joita en yksin uskalla.

 

Satu Kivistö – Kippari/ Taiteellinen johtaja/ Nukketeatteritaiteilija

Minä olen Satu. Tutkin joutomaita, metafyysistä tilaa asioiden välissä ja sitä kuinka vinoumat arkipäivän seinässä saavat aikaan elämänliikkeen. Näille ilmiöille etsin taiteessani ilmaisua.

Rakennan, ohjaan, esiinnyn ja kirjoitan puusta ja muusta ja vaikka mistä… nukketeatteria, esineteatteria, visuaalista runoutta.

 

 

 

 

Tuotanto: Nukketeatteritaiteen yhdistys Le Royal Joutava ry

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s